Algemeen

Wij hoeven u niet te vertellen dat de digitale gegevens van uw bedrijf belangrijk zijn. Gegevens zoals het totale klantenbestand, alle personeelsdossiers, de complete boekhouding en overige vertrouwelijke documenten zijn gegevens die u niet kwijt wilt raken. Daarom maakt u, waarschijnlijk regelmatig een back-up van uw digitale gegevens.

Toch heeft het traditioneel back-uppen van gegevens op tape een aantal nadelen. Zo moet u het opslagmedium elke dag vervangen en buiten de organisatie bewaren. Tapes zijn bovendien foutgevoelig en het terughalen is meestal arbeidsintensief en tijdrovend. Ook komt het regelmatig voor dat een back-up op tape mislukt. Strikte controle is dus noodzakelijk.

Kort gezegd zijn deze traditionele manieren van veiligstellen van uw gegevens achterhaald. De huidige technologie biedt zekerdere en veiligere systemen, die garanderen dat uw data niet verloren gaat. Waar traditionele wijzen van back-up gevoelig zijn voor zowel menselijke als hardwarematige fouten, loopt u met Online Back-up geen enkel risico.

Met Online Back-up kunt u met een door u gewenste regelmaat volledig automatisch, de door u gewenste gegevens, back-uppen. U hoeft slechts één keer uw instellingen in te voeren, vanaf dat moment heeft u er geen omkijken naar. Uw gegevens worden eerst versleuteld alvorens ze door middel van een beveiligde verbinding via het internet worden verstuurd. Hierna staan uw gegevens veilig, op ander locatie opgeslagen.